Przepis na Cukinie faszerowaną morszczukiem i krewetkami

  • SKŁADNIKI (8 porcji):
  • 4 cukinie
  • 200g krewetek
  • 250g morszczuka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 mały kieliszek białego wina
  • Mały pęczek bazylii
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na połówki i gotować w osolonej wodzie do miękkości. Osuszyć i ostudzić. Wydrążyć środek na kształt łódki.
  • 2. Na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć czosnek i cebulę pokrojona w kostkę. Pokroić paprykę w kostkę i dodać do smażonej cebuli. Pokroić morszczuka również w kostkę, obrać i posiekać krewetki. Wrzucić na patelnie i podsmażyć wszystko razem z cebulą i papryką dodając białe wino. Po odparowaniu wina dodać ketchup, bazylię oraz sól i wymieszać.
  • 3. Cukinie wypełnić przygotowanym farszem. Wstawić do piekarnika na 15-20min w temp. 180stopni.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

7 minutowy trening mięśni brzucha - Trening na brzuch