Przepis na szpinakową zapiekankę

  • SKŁADNIKI (8 porcji):
  • 1kg mrożonego szpinaku, rozmrozić
  • 1 szklanka chudego mleka
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 szklanka sera Cheddar
  • 1 szklanka chudego twarogu
  • 3 białka
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody, jak najwięcej się uda.
  • 2. W garnku połączyć mleko, mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, gotować na średnim ogniu stale mieszając aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wymieszać z 1/2 szklanki sera cheddar, twarogiem i szpinakiem. Mieszankę przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • 3. Z białek ubić pianę na sztywno i wymieszać ze szpinakiem. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Wstawić do piekarnika. Piec 35 min. Po tym czasie wyjąć, posypać pozostałą 1/2 szklanką sera cheddar i piec jeszcze ok. 10 min.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na płaski brzuch dla początkujących kobiet