Przepis na granole domową

  • SKŁADNIKI (20 porcji po 5 łyżek każda ):
  • 300g płatków owsianych
  • 100 g otrębów owsianych
  • 100g orzechy włoskie/ laskowe/ migdały (łącznie)
  • 200g rodzynek
  • 50g żurawiny
  • 100g suszone morele/ śliwki (łącznie)
  • 50g słonecznik
  • 50g pestki dyni
  • 3 łyżki płynnego miód
  • 50g wiórki kokosowe
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. W jednej misce mieszamy płatki oraz otręby owsiane, orzechy, słonecznik, pestki dyni oraz wiórki kokosowe. Wysypujemy wszystko na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i zalewamy miodem (jeżeli będzie za gęsty rozpuścić w niewielkiej ilości wody). Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180stopni ok. 30min. często mieszając (w piekarniku z termoobiegiem temp. 150 stopni).
  • 2. W drugiej misce mieszamy pozostałe składniki – rodzynki, żurawinę, morele, śliwki. Po wyjęciu z piekarnika pierwszej mieszanki, czekamy aż ostygnie i dodajemy do miseczki. Wszystko razem mieszamy i przesypujemy do szczelne zamykanego pojemnika.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

20 minutowy trening total body z obciążeniem dla kobiet