Przepis na pomarańczową sałatkę z kurczakiem i fetą

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 8 szklanek rozdartych liści sałaty
  • 1 szklanka pomarańczowe papryki pokrojonej w paski
  • 1 szklanka pomidorków cherry pokrojone w połówki
  • 1/2 szklanki marchewki w cienkie paseczki
  • 1/2 szklanki sera feta
  • 1/4 szklanki posiekanej dymki
  • 3 łyżki koncentratu soku pomarańczowego
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 300g mandarynek z puszki w lekkim syropie, po odsączeniu
  • 2 łyżki migdałów posiekanych
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Przygotuj grill lub patelnie grillową.
  • 2. Kurczaka zgrillować lub usmażyć na patelni bez tłuszczu – ok.6min z każdej strony. Gdy będzie gotowy pokroić w paski o grubości 1 cm.
  • 3. W dużę misce wymieszać razem sałatę, paprykę, pomidorki, marchewkę, ser feta oraz cebulkę. W osobnej miseczce połączyć sok pomarańczowy, ocet, olej, sól i pieprz. Przelać do miski z sałatą i wymieszać.
  • 4. Podzielić na 4 porcje, dodać kurczaka, mandarynki oraz migdały.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

8 minutowy trening mięśni brzucha, abs