Przepis na dietetyczne gofry z jajkiem
- SKŁADNIKI (4 porcje):
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 plastry boczku
- 2 duże jajka
- 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
- 3 duże białka
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 8 dużych gofrów
- 4 bardzo cienkie plasterki sera Cheddar (ok. 60g)
- 1/4 szklanki syropu klonowego
- PRZYGOTOWANIE:
- 1. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i podsmażyć plastry boczku ok. 3 min. lub do uzyskania złotego koloru, obracając od czasu do czasu. Przełożyć na talerz.
- 2. W dużej misce wymieszać jajka, białka jaj, szczypiorek i pieprz. Rozgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oliwy na patelni, podsmażyć jajka (sadzone).
- 3. W miedzy czasie rozgrzać piekarnik, ułożyć gofry i upiec do miękkości, wyjąć, nałożyć dodatki- gofr, 1/4 jajecznicy, bekon, ser, gofr. Piec ponownie aż ser się rozpuści i gofry będą kruche. Wyjąć z piekarnika polać syropem klonowym.
- SMACZNEGO!!
Dołącz do Active Woman
Zobacz Treningi Active Woman