Przepis na dietetyczne gofry z jajkiem

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 plastry boczku
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
  • 3 duże białka
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 8 dużych gofrów
  • 4 bardzo cienkie plasterki sera Cheddar (ok. 60g)
  • 1/4 szklanki syropu klonowego
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i podsmażyć plastry boczku ok. 3 min. lub do uzyskania złotego koloru, obracając od czasu do czasu. Przełożyć na talerz.
  • 2. W dużej misce wymieszać jajka, białka jaj, szczypiorek i pieprz. Rozgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oliwy na patelni, podsmażyć jajka (sadzone).
  • 3. W miedzy czasie rozgrzać piekarnik, ułożyć gofry i upiec do miękkości, wyjąć, nałożyć dodatki- gofr, 1/4 jajecznicy, bekon, ser, gofr. Piec ponownie aż ser się rozpuści i gofry będą kruche. Wyjąć z piekarnika polać syropem klonowym.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

15 minutowy trening interwałowy dla kobiet